Tehdäänkö yhdessä ennätys? – Akaaseen Suomen korkein äänestysprosentti kuntavaaleissa

Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 18.5.2021 07:59

Tekisimmekö sen tällä kertaa yhdessä Akaassa? Olisi hienoa lukea valtakunnan medioiden otsikoita, joissa kerrottaisiin, että Akaassa oli Suomen korkein kuntavaalien äänestysprosentti. Kaupunginjohtaja Antti Peltolaa haastateltaisiin TV-uutisissa: Mitä Akaassa oikein tapahtuu? Miten Akaassa voi olla näin aktiivisia ihmisiä, jotka ovat saaneet kuntademokratian uuteen kukoistukseen? Erityisen hienoa olisi, jos myös nuorten äänestysaktiivisuus olisi vielä poikkeuksellisen korkea.

Edellisissä kuntavaaleissa 2017 äänestysprosentti oli koko maassa 58,9 ja Akaassa 57,4 prosenttia. Silloin äänestysprosentti oli korkein Kinnulassa (82,6) ja matalin Kajaanissa (49,3). Vaikka kunnissa tehdään päätöksiä meille läheisestä arjesta, on perinteisesti äänestysaktiivisuus ollut kuntavaaleissa alhaisempi kuin eduskuntavaaleissa (Eduskuntavaalit 2019: koko maa 72,1 ja Akaa 69,7 prosenttia).

Varsinaisen vaalipäivän 13.6. iltana kuulemme, miten aktiivisena Akaa näyttäytyy Suomen kuntien joukossa! Siitä päätämme me kaikki yhdessä – Akaan puolesta!

Jouni Koski

FT, KTM

kuntavaaliehdokas (kok)

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella Mielipiteet Julkaistu 11.6.2021 11:06 Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI julkaisi kesäkuun

31.5.2021

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 31.5.2021 14:25 Nykyään tietoa on saatavilla kaikesta yhä enemmän

28.5.2021

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.5.2021 07:00 Kuntavaalien alla