Tavoitteena työttömyyden vähentäminen Akaassa – Yli 50 vuotiaiden työttömyys on Akaassa suurin haaste

Akaan Seutu Julkaistu 8.5.2021 20:00

Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto julkaisi toukokuussa (4.5.2021) viimeisimmät työttömyystilastot. Rohkaisevaa on, että verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen (03/2020) avoimia työpaikkoja oli nyt Akaassa 35.4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Akaan työttömyysaste on kohtuullisella tasolla (10.9 %) verrattuna koko Pirkanmaahan (12.0 %) ja koko maahan (12.6 %). Jos tarkastellaan sekä rakennetyöttömyyttä että pitkäaikaistyöttömyyttä Akaassa, tilanne näyttäytyy huolestuttavampana. Vuodessa rakennetyöttömyys on lisääntynyt 37.4 prosenttia ja pitkäaikaistyöttömyys peräti 67.0 prosenttia. Synkin tilanne Pirkanmaalla on Parkanossa, missä rakennetyöttömyys lisääntyi 52.1 prosenttia ja pitkäaikaistyöttömyys peräti 139.5 prosenttia.

Lohdullista on, että alle 30 vuotiaiden työttömyys on Akaassa vuoden aikana vähentynyt 10,2 prosenttia, vaikka edelleen työttömien nuorien määrä on suuri (159). Yli 50 vuotiaiden työttömyys on meille Akaassa suurin haaste, sillä se kasvoi vuodessa 35.8 prosenttia . Siinä kasvu on Pirkanmaan kunnista suurin (Hämeenkyrö 30.4 % ja Urjala 21.8 %).

Liikaa emme voi Akaassa panostaa elinkeinoelämän vireyttämiseen ja yritystoiminnan vauhdittamiseen sekä työttömien ihmisten tukeen. Se on niin kaupunkimme kuin kaikkien kuntalaisten etu. Akaaseen tarvitaan kasvua, kehittyvää yrittäjyyttä, uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Tehdään töitä niiden eteen, sillä oikotietä työttömyyden vähentämiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen ei ole.

FT, KTM Jouni Koski

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella Mielipiteet Julkaistu 11.6.2021 11:06 Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI julkaisi kesäkuun

31.5.2021

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 31.5.2021 14:25 Nykyään tietoa on saatavilla kaikesta yhä enemmän

28.5.2021

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.5.2021 07:00 Kuntavaalien alla