Uusista tapahtumista elinvoimaa Akaaseen

Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.4.2021 18:00

Covid-19-pandemia on kurittanut rajusti tapahtuma-alaa ja pandemian taittumisen jälkeen on alkamassa uusi tapahtumien nousukausi. Akaassa on pitkät perinteet muun muassa markkinoilla ja ympäristötaiteen Näkymä-näyttelyllä, jossa kaupungilla on ollut keskeinen rooli.

Elinvoimainen kaupunki tarvitsee infran ja palvelujen lisäksi harrastusmahdollisuuksia ja kulttuuria. Myös seutukaupungit kilpailevat entistä aktiivisemmin keskuskaupunkien rinnalla erilaisten suurtapahtumien saamisesta kuntaan. Tapahtumat vireyttävät kaupungissa niin ravintoloita kuin vähittäiskauppaa ja muutakin liiketoimintaa.

Vaikka Akaassa ei ole valtavasti majoituskapasiteettia, erinomainen saavutettavuus sekä junalla että autolla luo hyvät edellytykset suurillekin tapahtumille. Vaikka tapahtumat eivät voi olla kaupunkivetoisia, voisi Akaa yhteistyökumppanina tarjota systemaattisesti tapahtumajärjestäjille toimivan alustan tapahtumaliiketoiminnan kehittämiseen. Kun tapahtumakävijät pääsevät tutustumaan Akaaseen, se on erinomaista markkinointia mahdollisille uusille asukkaille. Parasta olisi toki sen suurimman ja kauneimman tapahtuman eli asuntomessujen saaminen Akaaseen!

Jouni Koski

FT, KTM

Kuntavaaliehdokas (kok)

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella Mielipiteet Julkaistu 11.6.2021 11:06 Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI julkaisi kesäkuun

31.5.2021

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 31.5.2021 14:25 Nykyään tietoa on saatavilla kaikesta yhä enemmän

28.5.2021

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.5.2021 07:00 Kuntavaalien alla