Valtion velkaelvytyksen päättyessä Suomen kuntien kilpailukykyä koetellaan

Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 28.3.2021 13:41

Suomen valtion voimakkaan velkaantumisen pysäyttäminen on edessä, kun yhteiskunta on selvinnyt Covid-19-pandemiasta. Se heijastuu rajusti myös kuntien talouteen, ja edessä ovat haasteelliset vuodet.

2020-luvulla kunnissa tarvitaan entistä vahvempaa strategista johtamista, sillä kunnallisveroprosentin nostamisella ei enää selvitä. Varsinkaan Akaassa tämä ei ole enää vaihtoehto, kun liian korkeaksi noussut kunnallisveroprosentti (22,25) on muodostunut jo kasvun ja kehityksen esteeksi.

Kilpailu kuntien kesken uusista asukkaista ja työpaikoista kiristyy entisestään, kun valtion velkaelvytys loppuu, ja syntyvyys on ollut jo pitkään laskussa. Nollasummapelissä kasvusta kilpailtaessa on kuntien keskinäisessä asetelmassa valitettavasti tulevaisuudessa vain voittajia ja häviäjiä.

Akaalla on edellytykset kilpailussa menestymiseen, mikä edellyttää selkeitä strategisia valintoja akaalaisten parhaaksi ja hyvää yhteistyötä niiden toteutuksessa. Yksi kaikkien ja kaikki yhden Akaan puolesta. Mainoshttps://9487ab8a0172e55e4775cac808184ebd.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.htmlMainos päättyy

Jouni Koski

FT, KTM

kuntavaaliehdokas (kok)

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella Mielipiteet Julkaistu 11.6.2021 11:06 Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI julkaisi kesäkuun

31.5.2021

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 31.5.2021 14:25 Nykyään tietoa on saatavilla kaikesta yhä enemmän

28.5.2021

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.5.2021 07:00 Kuntavaalien alla