Akaasta voisi kehittää digitaalisen palvelukehityksen kärkikaupungin

Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 21.3.2021 14:00

Kyky digitalisaation hyödyntämiseen palvelukehityksessä tulee erottelemaan kuntien kustannuskehityksen tulevaisuudessa. Digitalisaation nopeus ja vaikutukset palvelukehitykseen tulevat olemaan 2020-luvulla moninkertaiset verrattuna kahteen viime vuosikymmeneen. Digitaalisuus ei ole enää mahdollisuus vaan se alkaa olla välttämättömyys. Ilman palvelujen digitaalistumista on edessä kuntien palvelujen asteittainen kurjistuminen ja käyttäjien väheneminen.

Huolehtien siitä että kaikki ovat palvelujen piirissä, tulisi digitaalista palvelukehitystä vauhdittaa rohkeasti. Digitaaliset palvelut eivät vain lisää kustannustehokkuutta, vaan käyttäjät kykenevät usein hyödyntämään niitä paljon paremmin ja vaivattomammin kuin perinteisiä palveluja. Vielä olisi mahdollisuus kehittää Akaasta digitaalisen palvelukehityksen kärkikaupunki.

Jouni Koski

FT, KTM

Kuntavaaliehdokas (kok)

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella Mielipiteet Julkaistu 11.6.2021 11:06 Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI julkaisi kesäkuun

31.5.2021

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 31.5.2021 14:25 Nykyään tietoa on saatavilla kaikesta yhä enemmän

28.5.2021

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.5.2021 07:00 Kuntavaalien alla