Koulutuksen ja oppimisen edellytysten pitkäjänteinen kehittäminen Akaassa 

Akaan Seutu Julkaistu 10.3.2021 14:00

Opetus- ja kulttuuriministeriön koulutuspoliittinen selonteko oli juuri lausuntokierroksella ja syntyvyyden laskun vaikutukset kouluverkkoon tulevat Suomessa olemaan dramaattiset. Akaassakin on todella tarpeen huolehtia väestönkasvun edellytyksistä, muun muassa korkean kunnallisveroprosentin saamisesta lasku-uralle, johon ei hyväkään sijainti yksin riitä.

Opettajien Ammattijärjestö OAJ on esittänyt, että Suomen kunnissa pitäisi laatia valtuustokaudelle sivistyspoliittinen ohjelma. Ehdotus on hyvä, sillä kouluksen kehittämisessä keskustelu on keskittynyt liiaksi vain seiniin ja kouluverkkoon. Vaikka terveellinen ja turvallinen oppimisympäristö on tärkeää, tulisi paneutua myös sivistystä ja osaamista tuottavan koulutuksen kehittämiseen digitaalistuvassa maailmassa. Siihen sivistyspoliittinen ohjelma loisi syvyyttä ja pitkäjänteisyyttä.

Sivistyspoliittisen ohjelman voisi rakentaa ulottuvaksi vuoteen 2030 asti kuten Suomen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio rakennettiin vuonna 2017 opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) johdolla. Uusi valtuusto voisi sitä sitten halutessaan tarkentaa oman kautensa alussa.

Jouni Koski 

FT, KTM

Kuntavaaliehdokas (kok)

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella Mielipiteet Julkaistu 11.6.2021 11:06 Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI julkaisi kesäkuun

31.5.2021

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 31.5.2021 14:25 Nykyään tietoa on saatavilla kaikesta yhä enemmän

28.5.2021

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.5.2021 07:00 Kuntavaalien alla