Akaasta Suomen yritysmyönteisin kunta – Elinkeinopoliittisen ohjelman sijaan pitäisi rakentaa konkreettinen toimenpideohjelma

Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 28.2.2021 18:00

Jotta kehitys kaupungissamme vauhdittuu, pitää meidän nostaa ambitiotaso tarpeeksi korkealle. Asiat ja onnistumiset eivät tapahdu sattumalta vaan tavoitteellisella tekemisellä, mikä edellyttää tarpeeksi kovia tavoitteita. Elinkeinoelämän Keskusliitto julkisti juuri (11.2.) EK:n Kuntaranking -tulokset 2021. Akaata ei valitettavasti löydy koko rankingin tuloksista, kun kaupunkimme vastaukset ovat jääneet siitä kokonaan puuttumaan.

Nyt olisi hyvä hetki analysoida ja benchmarkata yritysmyönteisimpien kuntien yhdistäviä tekijöitä ja toimenpiteitä. Niitä hyödyntäen voisi rakentaa elinkeinopoliittisen ohjelman sijaan konkreettisen toimenpideohjelman, jolla tehdään Akaasta Suomen yritysmyönteisin kunta. Näin luodaan kaupunkiimme kaikkien hyvinvointia rakentavaa elinvoimaa, kun yhteisöverokertymä saadaan pitkällä aikavälillä kasvuun.

Jouni Koski

FT, KTM

Kuntavaaliehdokas (kok)

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella Mielipiteet Julkaistu 11.6.2021 11:06 Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI julkaisi kesäkuun

31.5.2021

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 31.5.2021 14:25 Nykyään tietoa on saatavilla kaikesta yhä enemmän

28.5.2021

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.5.2021 07:00 Kuntavaalien alla