Akaan kaupungin markkinointi uudelle tasolle 

Akaan Seutu Julkaistu 8.10.2020 19:14

Kuntalaisena olen ilahtuneena seurannut kotikaupunkini markkinoinnin kehittymistä. Akaa näkyy enemmän ja paremmin. Kaupungin vetovoimaan toki vaikuttavat monet asiat, joista tärkeimpiä ovat sijainti, liikenneyhteydet, saatavilla olevat tontit ja asunnot, työpaikat, palvelut ja kunnallisveron määrä.

Monet näistä tekijöistä on hyvällä tolalla Akaassa, vaikka jälkimmäisen soisi olevan pian laskussa. Kunnallisveron ei tarvitsisi Akaassa laskea edes Kauniaisten tasolle, niin lisäisi sekin kaupungin vetovoimaa ja myös kaupunkilaisten tyytyväisyyttä.

Kaupunkimarkkinointi elää suurta murrosta, jossa neliväriesitteillä ei enää pärjää. Kaupungin verkkosivujen uudistaminen oli onnistunut projekti. Nyt Akaa näyttäytyy verkossa edukseen ja myös englanninkielinen sivusto palvelee tarkoitustaan. Vielä voisi harkita uusia kieliversioita, jotka palvelisivat tänne mahdollisesti sijoittuvia kansainvälisiä yrityksiä ja akaalaisten yritysten kansainvälisiä asiakkaita.

Erityisen vaikuttunut kuntalaisena olen kaupunginjohtajan esimerkillisestä ja nykyaikaisesta markkinointiotteesta. Sosiaalisessa mediassa eli muun muassa Twitterissä kaupunginjohtaja (@AnttiPeltola_) luo aktiivisesti myönteistä kaupunkikuvaa kehittyvästä Akaan kaupungista. Hän on osaltaan esimerkillisesti viemässä Akaan kaupungin markkinointia uudelle tasolle.

Uskon Akaan kaltaisten seutukaupunkien uuteen nousuun aikana, jolloin Covid-19 –pandemia vaikuttaa ihmisten asenteisiin ja arvostuksiin. Akaassa on ihmisen turvallista asua ja elää hyvää elämää. Siitä on vain kerrottava kaikille nykyaikaisen kaupunkimarkkinoinnin keinoin.

Jouni Koski 

kuntalainen Akaan Toijalasta

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella Mielipiteet Julkaistu 11.6.2021 11:06 Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI julkaisi kesäkuun

31.5.2021

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 31.5.2021 14:25 Nykyään tietoa on saatavilla kaikesta yhä enemmän

28.5.2021

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.5.2021 07:00 Kuntavaalien alla