Miksi Akaassa ei ole kaupungin rakentamia koirapuistoja kuten monissa muissa kunnissa?

Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 12.2.2021 18:00

Joku toinen voi esittää kysymyksen, miksi Akaassa ei ole kaupunkipyöriä, -veneitä tai -suksia jne. kuntalaisten käytettävissä? Vastaus ei ainakaan ole liian alhainen kunnallisveroprosentti, joka on nyt jo liian korkea (22.25), jolloin siitä on muodostunut jo kehityksen este Akaalle. Kyse lienee siitä, kuinka innovatiivisesti kaupungin palveluja kehitetään? Yhä useammissa kunnissa on käytössä nykyään osallistavan budjetoinnin malleja, jolloin kuntalaiset pääsevät myös suoraan vaikuttamaan palvelujen kehittämiseen. Nykyaikana sähköisten järjestelmien ollessa apuna on tämä helppo toteuttaa. Osallistava budjetointi olisi toimiva malli myös monikeskuksisessa seutukaupungissamme, jolloin kaupunginosittain voisi olla kuntalaisten ratkaistavana, mihin panostetaan yhteisiä resursseja? Ehkä koirapuistoonkin, jos se olisi jossain kaupunginosassa kuntalaisten tahto?

 Jouni Koski

FT, KTM

Kuntavaaliehdokas (kok)

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella Mielipiteet Julkaistu 11.6.2021 11:06 Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI julkaisi kesäkuun

31.5.2021

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 31.5.2021 14:25 Nykyään tietoa on saatavilla kaikesta yhä enemmän

28.5.2021

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.5.2021 07:00 Kuntavaalien alla