Akaasta seutukaupunkina oppimisen suurkaupunki

Mielipiteet Julkaistu 1.11.2020 12:56 Akaan Seudussa

Oppiminen ei ole mullistunut, mutta mahdollisuudet siihen ovat lisääntyneet senkin edestä. Kirjastot ovat yhä tärkeitä sivistyksen lähteitä. Niteiden määrä kirjastossa ei enää kuitenkaan määritä saatavilla olevaa tiedon määrää vaan pääsy sähköisiin aineistoihin, jotka ovat nykyään myös ne uusimman tiedon lähteet.

Sivistyksen keskusten ei tarvitse siten enää sijaita vain yliopistokaupungeissa, vaan myös seutukaupungeilla on edellytykset kehittyä oppimisen suurkaupungeiksi. Sähköiset yhteydet ja verkostot ratkaisevat, eivät enää kirjaston hyllymetrit.

Digitalisaatio luo uusia oppimisen mahdollisuuksia kaikilla kouluasteilla. Nyt tarvitaan luovuutta, riittäviä panostuksia teknologiaan ja osaamisen kehittämiseen. Aktiivisista seutukaupungeista voi nyt tulla myös ”korkeakoulukaupunkeja”, joiden lukioissa on tarjolla eri korkeakoulujen opintoja. Tämän uusi lukiolaki jo mahdollistaa, ja siihen lukioita myös kannustetaan. Nyt Akaan kannattaa olla aktiivinen.

Elinvoima tarvitsee kehittyäkseen sivistystä ja osaamisen kehittämistä. Digitalisaatio ja digitaalisen koulutuksen kehittäminen perinteisen koulutuksen rinnalla on Akaalle suuri mahdollisuus kehitykseen ja kasvuun, joka lisää kaupungin vetovoimaa.

FT, KTM Jouni Koski

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella Mielipiteet Julkaistu 11.6.2021 11:06 Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI julkaisi kesäkuun

31.5.2021

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 31.5.2021 14:25 Nykyään tietoa on saatavilla kaikesta yhä enemmän

28.5.2021

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.5.2021 07:00 Kuntavaalien alla