Akaan elinvoima voi perustua vain kasvuun

Julkaistu:

Kuntaliiton Elinvoimaindikaattori kertoo mihin suuntaan kunta on menossa. Elinvoima on siinä laskettu muun muassa väestö-, työpaikkojen ja koulutustason muutoksesta. Jos vertaa kaupunkiamme Suomen saman kokoluokan kuntiin (10.000-20.000 asukasta), on Akaa hieman plussalla (12.77 pistettä) ja vertailun sijalla 20/44. Kärjessä ovat Uusikaupunki (85.35 p), Sipoo (71.77), Pirkkala (Pirkkala 50.68) ja Mäntsälä (41.76 p). Koska olen ollut jo yli vuosikymmenen ajan elinkeinoyhtiön hallituksessa Mäntsälässä, olen päässyt läheltä seuraamaan kunnan pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä elinkeinoelämän edistämisessä. Kilpailu kehittyvistä yrityksistä on kovaa, joten kunnan markkinoinnissa ja myynnissä tarvitaan ammattimaista otetta. Sielläkään ei silti ”haaskata” kunnan verotuloja, sillä kunnallisveroprosentti on 20.50 (Akaassa 22.25) ja elinkeinoelämän edistämiseen käytetään 39 €/ asukas (Akaassa 23 €). Akaalla on logistisen sijaintinsa ansiosta luontaisen elinvoiman avaimet. Menestys on kuitenkin saavutettavissa vain vahvalla osaamisella ja tavoitteellisella yhteistyöllä kasvun kautta. Se on koko kunnan yhteinen asia, ei yksittäisten virkamiesten asia. Luodaan sille yhdessä edellytykset!

FT, KTM Jouni Koski

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella Mielipiteet Julkaistu 11.6.2021 11:06 Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI julkaisi kesäkuun

31.5.2021

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 31.5.2021 14:25 Nykyään tietoa on saatavilla kaikesta yhä enemmän

28.5.2021

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.5.2021 07:00 Kuntavaalien alla