Kasvu edellyttää investointeja

Julkaistu:

Akaan liian korkea kunnallisveroprosentti (22.25) lasku-uralle.

Akaan on tunnettava kustannus- ja tulorakenteensa perusteellisesti, sillä muuten kehitystä ei voi johtaa. Selvää on, että Akaan logistisella sijainnilla on pystyttävä luomaan kasvua, joka mahdollistaa entistä parempien palvelujen tuottamisen. Kehityksessä tarvitaan myös entistä vahvemmin digitalisaation hyödyntämistä, mikä samaan aikaan voi parantaa palvelujen laatua ja saatavuutta sekä säästää kunnan kustannuksia. Pelkkä säästäminen ei kuitenkaan riitä vaan on investoitava kasvuun. Tarvitaan lisää veronmaksajia kuntaan ja elinkeinojen kehittämiseen on panostettava enemmän. Muutoin ei niin kunnallisvero-, yhteisövero kuin kiinteistöverokertymä kasva riittävästi. On jo kehityksen este, että Akaan kunnallisveroprosentti (22.25) on ns. radanvarren kuntien korkein. Siihen on saatava muutos.

Palveluja kehittämällä hyödyntäen digitalisaatiota saadaan aikaan kustannustehokkuutta.

Lisää julkaisuja

11.6.2021

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella

Akaan synkkään väestöennusteeseen on vastattava voimakkaalla elinvoiman rakentamisella ja maineen parantamisella Mielipiteet Julkaistu 11.6.2021 11:06 Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI julkaisi kesäkuun

31.5.2021

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan

Tiedolla johtamisella parhaimmat palvelut Suomen menestyvimpään kuntaan Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 31.5.2021 14:25 Nykyään tietoa on saatavilla kaikesta yhä enemmän

28.5.2021

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku

”EI veronkorotuksille!” – Jouni Kosken mukaan kunnallisveron progression lisääminen olisi Akaalle kuolinisku Mielipiteet Julkaistu Akaan Seudussa 26.5.2021 07:00 Kuntavaalien alla